Så er Europa-Parlamentsvalget overstået, og selvom det var et skuffende resultat for os, så vil vi ikke nøjes med at lide og have ondt af os selv. | Kære socialdemokrat i Allerød Så er Europa-Parlamentsvalget overstået, og selvom det var et skuffende resultat for os, så vil vi ikke nøjes med at lide og have

Kan du ikke læse nyhedsbrevet? Se det online

 
Hjemmesidelort

Juni 2024

Resultatet af Europa-Parlamentsvalget 2024

Kære socialdemokrat i Allerød

Så er Europa-Parlamentsvalget overstået, og selvom det var et skuffende resultat for os, så vil vi ikke nøjes med at lide og have ondt af os selv. Vi ser fremad, og vi ser på hvad vi som parti kan gøre bedre. Det skal vi heller ikke forhaste, og kaste os ud i desperate beslutninger, men det vil helt sikkert betyde genovervejelser. Det er vi klar på at tackle gennem dialog med både medlemmer og vælgere. I sidste ende handler det jo ikke om hvem der havde ret og hvem der ikke havde, det handler om hvad vi så gør ved det nu.

Hvad SF sagde til dette valg var i høj grad hvad vi sagde tilbage i 2019. Vi har også handlet på det, men det er tydeligt, at vælgerne ikke har tiltro til Socialdemokratiet når det gælder klima og miljø, og det skal vi simpelthen bare gøre noget ved.

Socialdemokratiet havde et stærkt hold. Christel, Niels Fuglsang og Marianne klarede sig godt i hele landet, mens regionale kandidater som Asser Mortensen (Nordjylland, 9.685 stemmer) og Maria Radoor (Syddanmark, 7.743 stemmer) fik rigtig gode valg. I vores region klarede vores spidskandidat Magnus Barsøe sig også godt, men da vi ikke fik det fjerde mandat, blev det i stedet til en 1. suppleantplads, som også er rigtig godt.

For Region Hovedstaden er det svært at sammenligne Magnus (13.576 stemmer) med tidligere spidskandidater, da vi typisk har haft spidskandidaten for hele landet. I denne omgang var det Christel, som er opstillet i Syddanmark. Vores yngste kandidat Mathias førte en rigtig flot kampagne som i sandhed var landsdækkende, og det blev til 4.309 stemmer.

Jeg fik som nummer 7 på listen, og som sidste kandidat i Region Hovedstaden, et virkelig imponerende resultat med 4.717 stemmer. Jeg fik god hjælp til plakater og flyers i Rudersdal og Allerød, men i andre kredse blev ressourcerne koncentreret omkring andre kandidater. Det har betydet, at jeg havde et kampagnehold kun bestående af mig selv, og var den kandidat som fik færrest midler. Alt det taget i betragtning har jeg med høj sandsynlighed været den mest ressourceeffektive kandidat, hvilket jeg er meget stolt af, for jeg elsker at føre valgkamp og arbejde for partiet.

Vi kan i Allerød også være stolte af, at Socialdemokratiet "kun" gik 2,9% tilbage i Rudersdalkredsen, sammenlignet med de 6% på landsplan. Nu ser vi frem til regionsrådsvalget næste år, hvor jeg også er kandidat.

Rigtig god sommer!

Mvh. Niels Christian Dahl
Formand for S i Allerød & 4. suppleant til Europa-Parlamentet

Billeder fra valgkampen